Adreces personalitzades a Facebook

14jun09

Aquest cap de setmana, el Facebook ha obert la possibilitat de crear adreces personalitzades o el que anglès anomenen “vanity urls“. En qualsevol altre web aquest fet no tindria gairebé importància, però al tractar-se de la xarxa social que mig occident utilitza, s’ha generat una expectació que molts han comparat amb la carrera cap a la terra promesa dels primers colons americans. Tant és així que a aquest procés d’assignació d’adreces se l’ha conegut com a “Facebook landrush“.

El sistema per assignar adreces ha estat aparentment obert i just, en el sentit que tothom ha tingut les mateixes oportunitats de triar la seva adreça. S’ha habilitat una plana amb un compte enrera i el dissabte exactament a les 6 de la matinada, s’ha posat en marxa la opció de triar la teva adreça. Els enginyers del Facebook han fet una feina impecable, perquè tot i l’enorme concurrència d’usuaris, la plana ha funcionat com una seda.

Quina importància té una adreça personalitzada? Els experts en marketing on-line coincideixen en un concepte: “Branding“, de fet seria una dimensió més de la gestió de la nostra identitat digital.  Pels que no som experts, l’adreça única de Facebook té un valor més simbòlic i simpàtic que no cap altra cosa.

Com que em feia il·lusió tenir una adreça curta, m’he posat el despertador a les 5:58 del matí. Quan ha sonat, he obert l’ordinador que tenia en repòs a la tauleta de nit i he triat l’adreça que volia. A les 6:03 he tornat a dormir després d’explicar-li a la Mariona que no passava res i sentir allò que de tant en tant escoltem els que ens passem el dia enganxats al teclat.

En fi, per qualsevol cosa, ara ja em podeu trobar a: www.facebook.com/miquel :-)

About these ads


5 Responses to “Adreces personalitzades a Facebook”

 1. 1 Aep

  Its bad luck BUT HEY!the VERMINATOR! KOS! MERT! we got options!this could be Miquel’s cchane to show some more of the goodness we’ve seen.I think our team is looking strong at the back. Of course, now, an injured verminator or kocielny would give me a slight headache. Just imagine when Santos, Gibbs, Sagna and Jenkinson are all back, + a JW. That will add the necesary badassness we need come spring. Looking at the Manchester clubs i think we have a good cchane of catching up, might not be all the way but this team, with RVP in his best shape ever, Walcott gervie and our excellent midfield display i really think we can move up and win something.Look and Man uniteds injury list, they are gonna be in real trouble!Man city will be dissapointed and humilated by going to russia, ukraine and these places on thursdays to 2nd divsion eurofootball. COYG!!!! 4 0

 2. Interesting blog! Is your theme custom made or did you download
  it from somewhere? A design like yours with a few simple adjustements would really make my blog shine.

  Please let me know where you got your design. Thank you

 3. I was wondering if you ever considered changing
  the structure of your website? Its very well written; I love what youve got to say.
  But maybe you coul a little more in the way of
  content so people cluld connect with it better.
  Youve got an awful lot of text for only having one or 2 pictures.
  Maybe you could space it out better?

 4. Thanks for finally writing about >Adreces personalitzades a Facebook | Miquel Bonfill Asperó <Loved it!

 5. If some one wants expert view regarding blogging then i
  suggest him/her to pay a quick visit this web site, Keep up the good job.


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Canvia )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Canvia )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Canvia )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Canvia )

Connecting to %s


Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

%d bloggers like this: